maanantai 20. helmikuuta 2017

Miniloma Kuusamossa

Viime viikonloppu vietettiin mökillä Pohjois-Pohjanmaalla. Ensin laitoin otsikoksi "Miniloma Rukalla", kunnes tajusin Rukan olevan 20 km päässä meän majoituksesta. Ei edes käyty Rukalla, joten ehkä se olisi ollut vähän harhaanjohtavaa. Muutin siis Rukan tilalle Kuusamon. Ja jos tarkkoja ollaan, niin majoituttiin Juuman kylässä, ihan Oulangan kansallispuiston vieressä (Venäjän rajalle ei ollut enää kuin reilu 20 km!). Kuusamon keskustaankin sieltä tulee matkaa yli 40 km, mutta koska Juuma kuuluu Kuusamon kuntaan, niin menköön nyt. 

Viimeksi taisin kertoa haaveilevani Saariselän reissusta. No se vaihtuikin sitten yks kaks yllättäen Juumaan. En meinaan näillä "vauva-aivoilla" tajunnut yhtään, että alkaa hiihtolomat. Vähän hankala saada majoitusta lyhyellä varoitusajalla, kun ei oltu aiemmin liikenteessä asian kanssa. Tai oltais saatu, mutta hinnat olikin sitten sitä luokkaa, että päätettiin siirtää Saariselkä toiseen kertaan. Mutta en valita! Meillä oli silti ihan superihana viikonloppu!

Juuma on tunnettu Pienen Karhunkierroksen lähtöpaikkana ja sinne mekin haluttiin suunnistaa heti lauantaina. Sunnuntaina taas tehtiin kotimatkalla pieni mutka ja käytiin kattomassa Kiutaköngäs. Siitä, miten meän reissut meni ja miltä näyttää talvella muun muassa Jyrävä, kuulette sitten myöhemmin. Tässä kuitenkin vähän alkupaloja meän mökkiviikonlopusta.Retkeilyä Pienellä Karhunkierroksella..

pieni karhunkierros

pieni karhunkierros

pieni karhunkierros

myllykoski

myllykoski

jyrävä maisema


Rauhoittumista mökillä..

takka makkara

keinu

juuma


Pikapyrähdys Kiutakönkäällä..

kiutaköngäs

kiutaköngäs

kiutaköngäs


Kotimatkan maisemia..

huurrepuu

joki


Mukavaa alkuviikkoa!


Ps. Seikkailujen helmiä löytyy nyt myös Facebookista! Käyhän tykkäämässä ;) Eikä kannata unohtaa myöskään Instagramia ja Bloglovin'ia.9 kommenttia:

 1. Kuusamo on mahtava paikka. Muutenkin kaikki, mikä on kaukana täältä pääkaupunkiseudulta, on sydäntä lähellä. Ihania kuvia! Oli ihan mahtavaa nähdä talvisia kuvia Kiutakönkäästä. Kävin siellä pari kesää sitten - samalla reissulla, kun kävin kuvaamassa karhuja. Saariselkäkin on kaunis paikka, mutta Kuusamo ei kyllä yhtään häpeä sen rinnalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On. Mekin käytiin muutama vuosi sitten kesällä, mutta ei olla käyty talvella. Upeat oli maisemat myös tähän aikaan vuodesta! Itsekin olen jo jonkin aikaa haaveillut karhujen kuvaamisesta. Se on ollut varmasti hieno kokemus!

   Poista
 2. Minkä merkkinen rintareppu ja kantorinkka teillä on? Kuvissa näkyy erilaiset. Oletteko tykänneet?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rintareppu on baby björn. Muuta en tiiä koska saatiin se käytettynä. Ei ehkä paras pitkälle retkelle ole tuo meidän. Ja tuntuu, että on liian pieni käyttää toppapuvun kans. Meillä onkin suunnitelmissa ostaa kantorinkka.

   Kantorinkka oli Oulangan luontokeskuksesta vuokrattu (savotta merkkinen) kun aateltiin sen silloin olevan parempi vaihtoehto kuin rintareppu.

   Poista
 3. Meillä on Vaude n kantorinkka. Ollaan kannettu vajaan vuoden ikäistä lasta siinä. Sehän taitaa mennä ihan isoillekin lapsille. Olen tykännyt tosi paljon käyttää sitä. Vaikka meiltä löytyy kyllä Baby Björn ja Manduca kin. Juurikin näin mitä sanoit, Baby Björn on tosi ahdas toppavaatteissa. Vaude on siitä hyvä kun on todella tukeva, paljon pehmusteita ja turvavöitä lapselle ja jalas löytyy, jos lasket maahan ja lapsi vaikka nukkuu siinä.

  VastaaPoista
 4. tarkemmin ottaen Vaude Butterfly Comfort. 20 kg asti voi kantaa lasta tai max. 105 cm pituista lasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitti paljon tästä! Täytyypä tutkia tarkemmin tuota Vaudea. Kuulostaa kyllä hyvältä.

   Poista
 5. Lisäksi ainakin mitä Vaudesta tiedän, voi rinkan säätää kantajan omiin mittoihin helposti.

  Samoin jos liikutte paljon, meillä ainakin oli mukava huomata, että Savotta n Paljakka ahkioon saa helposti esimerkiksi Brion lastenvaunujen koppaosan ja istuinosankin kiinnitettyä. Helpottaa huomattavasti matkan kulkua ja lapsi voi siellä nukkua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä tietää! :) kätevää myös tuo, että saa vaunujen koppa- ja istuinosan kiinnitettyä ahkioon.

   Poista