maanantai 1. toukokuuta 2017

Vapun viettoa Ylläksellä

Moikka! Mites teillä meni vappu? Omasta puolestani voin sanoa, että meillä meni oikein mukavasti, ja sitte vähän vähemmän mukavasti. Miksi näin? No se selviää, kun jatkat lukemista..

Me vietettiin viikonloppu Ylläksellä. Lauantaiksi oli luvattu aivan upeaa keliä, täyttä aurinkoa koko päiväksi, joten ei varmaankaan tule yllätyksenä, että se päivä meni ulkoilun merkeissä. Meidän ystäväpariskunta lapsineen oli tullut myös mökille Ylläkselle vappua viettämään. Lähdettiin sitten porukalla, ukki mukaan lukien, Pyhäjärvelle retkelle ja pilkille. Siellä on kyllä kiva viettää aurinkoista päivää pilkkien, sillä rantaan pääsee autolla, ja lähellä parkkipaikkaa on laavu ja kota. Me oltiin kuitenkin sen verran reippaita ja käveltiin jonkun matkaa jäätä pitkin toiselle, vähän hiljaisemmalle kodalle. Tällaiset maisemat meitä odotti perillä..

pyhäjärvi ylläs

pyhäjärvi

pyhäjärvi kota

pyhäjärvi

pyhäjärvi pilkillä

kota pyhäjärvi

liiteri pyhäjärvi


Ja ai että! Ei kyllä päivää ois voinu paremmin viettää. Seura oli mitä mainioin, ja aurinko porotti niin lämpimästi, että vaatetta oli jopa liikaa päällä. Vauvakin viihtyi ja lapsilla oli lääniä mitä koluta. Täydellinen päivä kaiken kaikkiaan! Kalasaalis vaan jäi aika heikoksi. Pikkusia ahvenia tuli kuitenkin ja sainhan mie yhen pienen siiankin, että ei se nyt ihan huonostikaan mennyt.

pilkillä pyhäjärvi

pilkillä pyhäjärvi

pyhäjärvi pilkillä

pilkillä pyhäjärvi

pilkillä pyhäjärvi

pyhäjärvi

pilkillä pyhäjärvi

pyhäjärvi

pyhäjärvi kota

Sunnuntaina, eli vappuaattona, olikin vähän huonompi keli. Lunta satoi ja tuuli oli kova. Päätin sitten lähteä aamupäivällä kuvaamaan tätä lumimyräkkää pihalle, ajatuksena että julkaisen teille lukijoille vapputervehdyksen blogini Facebook-sivuilla ja liitän mukaan kuvan, jossa näkyy kuinka hieno ilma meillä vappuaattona onkaan. Kovin pitkälle en päässyt, sillä ennen kuin huomasinkaan, niin kamera lensi kaaressa hankeen ja mie olin mukkelis makkelis jään pinnassa. Löin oikean käden kyynärpään jäähän sen verran lujaa, että en vieläkään saa kättä taivutettua kunnolla (siihen loppui ne kuvaushalut..). Voin sanoa, että hieman oli (ja on vieläkin) hankalaa näin oikeakätisenä syödä vappuherkkuja, kun käsi ei taivu suuhun asti. Samoten vappuviestittelyt ja hampaitten pesu piti hoitaa vasemmalla kädellä (yllättävän vaikeaa sekin!). No ne onnistu kuitenkin jollain lailla, mutta hiusten laittaminen kiinni ei. Siis sehän ei onnistu ollenkaan. Ei vieläkään. Ja se se vasta outoa onki! Yritin kovasti saada miestäni laittamaan hiukset kiinni nutturalle, mutta eihän siitä mitään tullut. :D Onneksi ei kuitenkaan käyny sen pahemmin ja pikku hiljaa tuntuu, että käsi on paranemaan päin. Koneellakin kirjoittaminen onnistuu, kun kättä voi pitää suorana. Käyn silti huomenna näyttämässä sitä lääkärille. Murtunu se tuskin on, koska ei ole muuten kipeä enää. Varmaan osui johonki hermoon tai jotain. 

Kaikesta huolimatta meillä oli eilen mukava ilta, kun vietettiin sitä sukulaisten ja ystäväperheen kesken. Syötiin hyvin (sen mitä pystyin :D) ja nautittiin toistemme seurasta, aivan niin kuin vappuna kuuluukin.

Että semmonen vappu täällä, mites sielä? :D Toivottavasti teilä meni vähän rauhallisemmin kuin allekirjoittaneella..2 kommenttia:

  1. Olipas huonoa tuuria, toivottavasti käsi on nyt jo parantunut. Kamera ilmeisesti selvisi vaurioitta? :)

    VastaaPoista
  2. No sanoppa. Ja ehkä vähän omaakin tyhmyyttä. Ois pitäny tajuta, että vasta sataneen lumen alla voi olla jäätä :D mutta eihän sellaista aina hoksi. Onneksi kameralle ei käyny kuinkaan, kun sain sen heti kuivumaan.

    VastaaPoista