torstai 12. tammikuuta 2017

Uusi matkakumppani

Olen monesti reissussa ollessani kironnut tämän minun Canonin kanssa. Se on iso ja painava. Oikeastaan se paino ei ole niinkään ongelma, vaan enemmänkin se koko. Sitä ei jaksaisi millään kuljettaa mukana. Ja nyt häätyy tunnustaa sen verran, että useasti se kantaminen sielä reissun päällä jää mieheni kontolle (naisella kun on se käsilaukku ja miljoona tavaraa jne.. ;)) Tästä syystä, omani ja mieheni olkapäitä ajatellen, olenkin monta kertaa päättänyt, että seuraavaksi kerraksi hankin pienemmän kameran. Sellaisen joka mahtuisi sinne käsilaukkuun..

ranta yllasjarvi

ranta ylläsjärvi

vauva leikki

Tämä "isokokoinen" kamera on nimeltään Canon EOS 1100D (lisäksi mulla on käytössä EF-S 18-55 mm f/3,5-5,6 IS -kittiobjektiivi) Canonin yksi perusmalleista, joka on palvellut minua jo monta vuotta moitteetta. No okei, ei se todellakaan ole iso eikä painava, varsinkaan jos vertaa muihin Canonin järkkäreihin. Mutta minun tarpeisiini se alkaa jo olemaan! Varsinkin nyt, kun mukana reissuissa kulkevat meän kamojen lisäksi vauvan tavarat. Ei paljoa kiinnosta kantaa näiden lisäksi mukana kameralaukkua. Ja onhan se nyt ominaisuuksiltaan kaukana muista. Yleiskamerana ja aloittelijoille hyvä kamera, ei siinä, mutta itse vaadin kameralta jo enemmän.

piha talvi

vauva tossut

Eka olin vahvasti sitä mieltä, että seuraava kamera tulee olemaan Canonin joku järkkäreistä, koska mulla on kuitenkin olemassa tuo 18-55 mm objektiivi. En olisi halunnut että se menee hukkaan. Lisäksi olin jo niin tottunut Canoniin merkkinä etten siinäkään mielessä olisi halunnut merkkiä vaihtaa. Olen ollut siihen tyytyväinen kaikin puolin. Vaihtoehdot kävivät kuitenkin vähiin, sillä pienuus oli se ratkaisevin tekijä. Sen takia pois sulkeutuivat  mm. Canon EOS 80D ja 6D, puhumattakaan EOS 7D Mark II:sta (joka ois muuten ihan unelma! Mut ei, ei kannata. En jaksa sitä kuitenkaan missään kuljettaa..) Muita tärkeitä tekijöitä olivat hyvät ominaisuudet ja objektiivin vaihdettavuus. Ainoa järkkäri mitä mietin oli Canonin 100D. Se on pieni ja kätevä. Tosi edullinenkin vielä. Ominaisuuksiltaan se ei kuitenkaan vakuuttanut tarpeeksi. Sitten tajusin, että onhan niitä ns. "minijärkkäreitä", joissa on järjestelmäkameran ominaisuudet (ainakin melkein!) pienoiskoossa. Canonilla se olisi ollut EOS M -sarja. Aikani kuitenkin pähkäiltyäni vaihtoehtoja, ja sitä mitä kameraltani haluan, yllättäen tilaukseen lähti Olympuksen OM-D -sarjan E-M5 Mark II hopean värisenä. (Aivan mahtista, että tämän sai myös muulla värillä kuin kokomustana!)

olympus kamera

kamerat olympus canon


Miksi E-M5 Mark II?

Ihastuin heti kerralla sen ominaisuuksiin. Kuten kuvanvakaajaan. Sille iso peukku! Tämän kameran nähtyäni ei haitannut enää yhtään vaikka siihen ei oma 18-55 mm objektiivi käykään. Varmasti myös Canonilla ja muilla merkeilläkin olisi ollut hyviä vaihtoehtoja, mutta jokin tuossa vaan kolahti. 

Toinen hyvä vaihtoehto olisi ollut Olympuksen E-M10 Mark II ja punnitsinkin tarkkaan näiden kahden väliltä. M10 olisi ollut vähän pienempi ja halvempi. Muuten suuria eroja näitten välillä ei mielestäni ole. Ei ainakaan semmoisia mitä itse pidän tärkeinä. Löysin E-M5 Mark II -kamerasta kuitenkin niin hyvän pakettihinnan, että en voinut olla tilaamatta sitä. Kameran lisäksi siihen hintaan kuului M.ZUIKO DIGITAL 25 mm f/1,8, joka on todella valovoimainen objektiivi ja käsittääkseni erittäin hyvä sellainen. Tämän postauksen kuvat on muuten otettu (tietenki kamerakuvia lukuun ottamatta) uudella Olympuksella ja hyvältä näyttää heti näin alkuun. En malta oottaa että pääsen kuvailemaan enemmänkin.

olympus kamera

olympus kamera


Ja sen lisäksi, että E-M5 Mark II:ssa on kuvanvakaaja, se on myös roiskeveden, pölyn- ja pakkasenkestävä. Siinä on WiFi, kokonaan kääntyvä kosketusnäyttö, tarkennuspisteitä 81 (vertailun vuoksi 1100D:ssä niitä on yhdeksän) ja sitte on ne miljoona muuta ominaisuutta, joista en tajunnu tuon taivaallista. Hmm..hyvä lähtökohta.. josta tulikin sitten mieleen, että miten ihmeessä mie ikinä opin tuota vehettä käyttämään! :D No eiköhän sitä pikkuhiljaa..Mites, onkos sielä ruudun toisella puolella kyseisen kameran ja/tai objektiivin omistajia? Olisi kiva kuulla kokemuksia. :)


6 kommenttia:

 1. Onpa kyllä tyylikkään näköinen tuo uusi. Mekin uusittiin kamera (runko) tänä syksynä, mutta löytyi jo niin monta Canonin objektiivia ettei enää mitenkään voinut vaihtaa merkkiä. Päädyttiin sitten 80D:hen. Tai mies päätyi, vaikka minä sitä enemmän tällä hetkellä käytän :) Ison kameralaukun kantaminen lasten tavaroiden lisäksi tuntuu mustakin ylivoimaiselta, joten useimmiten kun lapset on matkassa, kuvaan vaan kiinteällä 28mm valovoimaisella linssillä, kaikki muut jätän kotiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä tapauksessa ei ole kyllä järkeä vaihtaa merkkiä. Mullaki oli tosiaan yhtenä vaihtoehtona tuo Canonin 80D. Se olisi varmaan muuten ollu hyvä! Olettako tykänneet?

   Poista
 2. Ollaan! Varsinkin pimeässä saa paljon parempia kuvia kuin edellisellä (40D). Onhan tuossa opettelemista silti, vaikka onkin samanmerkkinen kuin edellinen. Toimintoja löytyy enemmän kuin tarpeeksi. Päätin itse asiassa, että kuvaan ainakin toistaiseksi vaan manuaaliasetuksilla, niin tulee pakosti opeteltua. Ensin tuntui ihan hirveän hankalalta, mutta kuukauden jälkeen alkoi jo helpottaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä että ootta ollu tyytyväisiä. :) on nuo sen verran arvokkaita kuitenki. Ja sen takia täytyyki opetella käyttämään kunnolla. Huh että mulla onki paljon vielä opittavaa.. :)

   Poista
 3. Itse vaihdoin viime kesänä Nikonin croppirungosta täyskennoon...ja onhan se iso ja painava. Muuten tykkään mutta aika kohlo kannettava kun pääasiassa kuvailen kaupunkia, matkoja ja vaellusreissuilla. Eli mielessä on käynyt kameran vaihto -taas. Tuo Olympus on saanit hyviä arvosteluja...joten onnittelut valinnasta! Muuten...miten ihmeessä saat miehesi kantamaan mitään? Omani ei todellakaan kanna mun tavaroita missään 😀

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti on! Ei voi kun suositella tuota Olympusta, jos pieni, mutta hyvä kamera on mietinnässä. Itsekin luin siitä pelkkää hyvää! :)

   Hyvä kysymys! :D Varsinkin kun välillä voin olla aika rasittava tapaus siellä reissussa..joka välissähän pitää koko ajan jotain kuvailla.. ;) mut joo ei se ole sitä vissiin pahemmin haitannu.

   Poista