perjantai 9. joulukuuta 2016

Norjan roadtripin parhaat palat, osa 1

Viime viikolla muistelin meän parin vuoden takaista reissua Norjaan. Kyseisestä postauksesta löytyy reitti ja yöpaikat pähkinänkuoressa sekä yleistä höpinää reissusta. Jos se meni sulta ohi, käy ihmeessä lukemassa, juttuun pääset tästä. Nyt aattelin käydä läpi roadtripin parhaimpia paloja, niitä mitkä ovat jääneet erityisesti mieleen ja mitkä olivat ne reissun kohokohdat.


Auringonlasku Torneträskillä Reissun ensimmäinen yö vietettiin Kiirunassa ja heti seuraavana iltana lähdettiin ajamaan kohti Norjan rajaa. Onneksi meillä meni kokonainen päivä tutustuessa Kiirunaan ja Nikkaluoktaan (josta pääsisi muuten halutessaan vaeltamaan Ruotsin korkeimmalle tunturille Kebnekaiselle!), ja jatkettiin matkaa vasta illalla, muuten olisi jäänyt upea auringonlasku näkemättä. 

auringonlasku ruotsi maisema

auringonlasku ruotsi maisema

auringonlasku ruotsi maisema


Kun lähdettiin illalla jatkamaan matkaa, oltiin ihan siinä uskossa, että kyllähän me yöpaikka vielä Ruotsin puolelta saadaan, joko Abiskosta tai Riksgränsenistä. No väärässä oltiin. Eihän mikään paikka ollut enää auki. Siihen vaikutti ilmeisesti myös se, että oltiin matkalla lokakuussa, jolloin kovin sesonki oli jo takanapäin. Ei auttanut sitten muu kuin jatkaa rajan yli ja etsiä yöpaikka Norjan puolelta. Sellainen löytyi sitten Bjerkvikin kylästä. Huomattiin muuten Norjankin puolella se, että monet edullisimmat majoituspaikat olivat kiinni juurikin tuon ajankohdan takia. Tämä kannattaa huomioida, jos sesongin ulkopuolella meinaa Norjaan suunnata.


Kuvauksellinen SoløySeuraavana päivänä jatkettiin taas matkaa Bjerkvikistä pohjoiseen. Reitin varrelle sattui ihania pieniä kyliä, nähtiin vesiputouksia vuorten välissä ja pari kertaa sai varoa lampaita, jotka olivat eksyneet tien varteen. Yksi kylä jäi kuitenkin erityisesti mieleen ja se oli Soløy. Miten kuvauksellinen paikka ja voi miten söpöjä taloja! Tuolla olisi viihtynyt pitempäänkin. Joka kulman takaa löytyi jotain kuvattavaa. Aikaa oli kuitenkin rajallisesti ja matkaa oli jatkettava. En tosin edes tiedä olisiko tuolla ollut majoitustakaan saatavilla missään..

soløy norja
Ihastuttava pieni kylä!

soløy norja

soløy norja

kirkko
Soløyn kirkko


soløy norja
Kirkon luota avautuu hienot näkymät


Maisemat rannikolla


Soløysta jatkettiin matkaa rannikkoa pitkin, suuntana Harstad. Vaikka maisemat olivat upeat ihan joka paikassa, tämän rannikon maisemat taisivat silti olla kokonaisuudessaan koko reissun parhaimmat!

maisema norja
Jossain matkan varrella..

maisema norja

maisema norja

maisema norja

silta lofootit norja
Se silta, jota pitkin pääsee Harstadin lisäksi myös Lofooteille

maisema norja

maisema norja
Jossain lähellä Harstadia

maisema norja
Perillä HarstadissaMeille sattui lisäksi kelitkin kohdilleen. Viikon jokaisena päivänä paistoi aurinko (ainakin vähän!) eikä vettä satanut kertaakaan. Vasta viimeisenä päivänä Kiirunassa satoi lumet maahan. Ilmojen suhteen kävi siis aika hyvä mäihä!


Ei reissu suinkaan tähän loppunut. Vielä on juttua tulossa Harstadin ja Narvikin patikointiretkistä seuraavassa osassa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti