perjantai 25. marraskuuta 2016

Vikakönkään kuohut

Näin talvella, lumen peittäessä maan, retkellä käyminen ja luonnossa liikkuminen luonnollisesti vähenee. Päivät lyhenee, ilmat kylmenee ja useimmat reitit ovat käytössä vain sulan maan aikaan. Rovaniemellä ja sen lähistöllä on kuitenkin muutamia retkikohteita, joihin pääsee tutustumaan myös talvella. Näissä kohteissa mekin tullaan varmasti talven aikana vierailemaan ja blogiin tulen jakamaan juttua aina sitä mukaa kun niissä pääsemme käymään. Vauva kulkee tietenki mukana, joten kohteet ovat sopivia lapsiperheille.

Tässä tulee niistä kohteista yksi, joka on varmasti monelle rovaniemeläiselle jo entuudestaan tuttu. Ja sehän on tietenkin..


Vikaköngäs


vikaköngäs koski
Riippusillalta on hienot näkymät!

vikaköngäs koski

vikaköngäs koski riippusilta


Vikaköngäs sijaitsee Sodankyläntien varrella noin 25 km päässä Rovaniemen keskustasta. Autolla pääsee perille asti, joten tänne kannattaa ohikulkumatkalaistenkin pysähtyä ihastelemaan koskea. Täällä ollaan käyty retkellä monesti. Nyt halusin kuitenkin keskittyä pelkästään kuvaamiseen.

vikaköngäs koski

vikaköngäs koski

vikaköngäs riippusilta


Joen rannalla on laavupiha, jossa on useampi laavu ja tulistelupaikka. Tilaa on riittävästi, joten makkaranpaistoon voi tulla isommallakin porukalla. Riippusillalta laavujen luo pääsee helposti lankkutietä pitkin. Samalla saa ihastella koskea, sillä tie menee ihan jokirantaa pitkin. (Tai vaihtoehtoisesti voi mennä isompaa tietä pitkin, joka kulkee hieman kauempana rannasta). Vaunuilla ja pyörätuolillakin pääsee. Ainakin kesällä. Nyt kun käytiin, oli luntakin jo sen verran satanut, että vaunujen kanssa oli jo tiukkaa päästä eteenpäin. Eli en tiedä sitten kuinka hyvin reittiä pidetään auki talven aikana. 


vikaköngäs laavupiha

vikaköngäs koski riippusilta

vikaköngäs taukopaikka
Taukopaikka

vikaköngäs laavupiha


Vikaköngäs on muuten loistava paikka harjoitella valokuvaamista. Itse kävin aikoinani täällä opettelemassa oman kameran käyttöä (miten pysäyttää liike jne..). Ja onhan tämä muutenkin kuvauksellinen kohde, jos kuvaaminen yhtään kiinnostaa.

vikaköngäs koski

vikaköngäs laavupiha laavu

Tosiaan suurin syy tänne tuloon oli nyt se, että halusin taas vähän kuvata rauhassa. Tai ainakin yritys oli hyvä. Nimittäin meän neiti oli toista mieltä. Alku meni ihan hyvin. Vaunuissa oli kiva nukkua, niin kuin yleensä nukutaankin pitkään. Mutta ei tällä kertaa. Tietenkään. Kun yksin päätät lähteä vauvan kanssa johonkin ja vielä autolla, ei kaikki menekään niin kuin strömsössä. Aika äkkiä jouduin luovuttamaan ja lähtemään kesken kaiken pois, kun neiti päätti järjestää kunnon huutokonsertin. No sain kuitenkin kuvattua jonkin aikaa ja ihan hyviähän niistä tuli.

vikaköngäs koski
Niin kaunista!

vikaköngäs koski


Sellanen oli meän retki tällä kertaa. Seuraavia ootellessa :) 
Muista helpoista talviretkikohteista voi vinkata kommenttiboxiin!2 kommenttia:

  1. Onpas kaunis paikka. Täytyy painaa mieleen, jos tosiaan pysähtyisi joskus ohi ajaessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa ehottomasti! Itse ainakin tykkään kovasti. :)

      Poista