tiistai 31. tammikuuta 2017

Rallihuumaa

Viime viikonloppuna täällä Rovaniemellä elettiin jälleen rallihuumaa kun Arctic Lapland Rally, eli tuttavallisemmin Tunturiralli, starttasi käyntiin perjantaina. Tapahtumaa ei voinut olla huomaamatta, sillä ralliautot valtasivat liikenteen jo torstaina, aivan niin kuin joka vuosi aikaisemminkin. Tänä vuonna Tunturiralli pidettiin jo 52. kerran, ja se onkin suosittu tapahtuma rallin ystävien keskuudessa. Myös me päästiin tällä kertaa paikalle. En tosin voi kovin suureksi rallien ystäväksi itseäni kutsua (en nimittäin ymmärrä autoista tuon taivaallista :D), eikä tuu kyllä muutenkaan seurattua ralleja juuri ollenkaan. Ollaan oltu silti mukana rallihommissa monena vuonna, joko siellä katsojan roolissa tai sitten talkootöissä erikoiskokeilla. Ai miksikö? No siksi että onhan se silti mukavaa ja erilaista touhua näin arjen keskellä. Kiva tapahtuma! Suosittelen kaikille, olit sitten rallin ystävä tai et. ;)

arctic lapland rally tunturiralli

Tunturiralli alkoi siis jo perjantaina, mutta me päästiin seuraamaan sitä vasta lauantaina. Päätettiin suunnata Mäntyvaaraan, jotta päästäisiin välillä lämmittelemään sisätiloihin. Se kun ei muualla taida olla mahdollista. Kauhean kylmä ei ollut, mutta vauvan kanssa on vaan parempi ottaa varman päälle. Vaihdettiin samalla tälle reissulle vaunuille istuinosa. Meän pikkunen ei nimittäin enää viihdy vaunuissa, koska eihän sieltä näe mitään. Ollaan jo siinä vaiheessa, että pungerretaan koko ajan ylöspäin (no huh, mikä vauva se semmoinen on! Iso tyttö jo! :)) Pistettiin siis vaunukoppa varastoon ja istuinosa, jonka selkänojaa voi säätää, kiinni runkoon. Onneksi vaihettiin, sillä sieltä oli mukava katella hereillä ollessa mitä ympärillä tapahtuu. Ensimmäinen auto starttasi matkaan kahdentoista jälkeen. Myöhästyttiin harmillisesti siitä, vaikka kuinka yritettiin ehtiä paikalle ajoissa. Olisimme halunneet nähdä kun kärkiautot lähtevät matkaan. No ei se mitään, olihan nuita autoja lähdössä muitakin.

tunturiralli

tunturiralli

tunturiralli

tunturiralli vauva

tunturiralli

Illalla suunnattiin vielä Lordin aukiolle katsomaan maaliin tuloa. Ei ehitty näkemään (nii-i tälläkään kertaa) kärkimiesten palkintojenjakoa, ku taas myöhästyttiin. On se kumma, vaikka kuinka yrittää ajoissa lähteä niin eihän se onnistu. Tällä kertaa syynä taisi olla vain se että äiti otti liian pitkät päikkärit.. (pienten lasten vanhemmat varmaan ymmärtää! :D) No joka tapauksessa voiton näissä kisoissa vei tällä kertaa Teemu Asunmaa kartturinaan Jonne Halttunen. Porukkaa näytti paikalla olevan mukavasti. Positiivista oli huomata että ulkomaalaisia oli liikkeellä niinki paljon, varsinkin kiinalaisia (sitähän muutes juhlittiin kiinalaisten uuttavuotta samalla!). Liekö olivat sitten ihan vaan muita turisteja ihmettelemässä mitä kummaa tapahtuu, vai ihan varta vasten niitä, jotka ralleja olivat tulleet seuraamaan. Tiiä häntä, hienoa kuitenkin että rallit vetää porukkaa.

tunturiralli

tunturiralli

tunturiralli

tunturiralli

tunturiralli

tunturiralli rovaniemi aukio

tunturiralli

Sellainen oli meän viikonloppu. Mitäs teille kuuluu? :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti