keskiviikko 11. lokakuuta 2017

Kesänkijärven ympäri - Hillapolku, Ylläs

Ylläksen luontopoluista hillapolku on ollut itselle aina sellainen "sitten joskus" kohde. Niin moni muu reitti on mennyt tämän tasaisen ja helpon polun edelle. Miksiköhän näin? No johtuu varmaan siitä, että aina patikoidessa on päästävä mahdollisimman ylös - Ylläksen maisemissa kun ollaan. Ja ylös me oltiin menossa alun perin myös eräs syksyinen päivä tässä taannoin. Ruskaretki nimittäin Pirunkurulle kutsui. Ainakin siihen saakka, kunnes tajuttiin säätiedotuksen näyttävän koko päivälle vesisadetta. Tai oisko ollu niin, että pari ekaa aamun tuntia luvattiin pelkkää pilvistä, mutta pian sen jälkeen näytti kaatamalla vettä. Plääh. Näin on käynyt monesti kesän ja syksyn aikana, kun ollaan Ylläksellä retkeä suunniteltu. Keväällä taas eräs viikonloppu oli niin kova lumimyräkkä, että ulos ei ollut mitään asiaa. Ja silloinki oli vaikka mitä suunnitelmia. Oltiinpa sitten koko viikonloppu sisällä. Arvatkaapa vaan ketuttiko..

No syysretki Pirunkurulle muuttuikin sitten sateiseksi reippailuksi Kesänkijärven ympäri hillapolkua pitkin. Jätettiin neiti suosiolla hoitoon mummolaan ja lähdettiin miehen kanssa kahdestaan lenkille haukkaamaan samalla happirikasta ja raitista ilmaa. Vai voikohan sitä edes lenkkeilyksi kutsua, jos joka välissä piti pysähtyä kuvaamaan? Sain kuulla taas huokailuja siitä miten matka ei etene yhtään.. Hups! :D Mutta ne ruskan värit! Eihän niitä voi olla kuvaamatta. Kyllä syksy on ihanaa aikaa!

hillapolku kellostapuli

hillapolku kellostapuli

hillapolku ruska

hillapolku kellostapuli

Hillapolku alkaa Kesänkijärven parkkipaikalta. Reitti vaikutti olevan varsin suosittu, sillä heti alusta alkaen saatiin talsia peräkanaa kahenkymmenen muun ruskaretkeilijän kanssa. Ja vähintään yhtä monta niitä tuli vastaan. "Hei, hei, päivää, päivää, hei.." Ruska-aika oli pahimmillaan ja sen kyllä huomasi. Se siitä luonnon rauhasta sitten. :D

hillapolku (5)

hillapolku yllas

hillapolku (7)

Maisemat olivat sentäs komeat! Välillä kuljettiin metsän läpi, välillä suon. Ihanan leppoisaa. Ihmismääräkin alkoi vähentymään Kesängin Keitaan jälkeen. Tällä kertaa ei jääty kahvistelemaan, vaan jatkettiin matkaa, jotta päästäisiin autolle takaisin ennen kuin sade ihan kokonaan yllättää.

hillapolku kesängin keidas

hillapolku (8)

hillapolku kesankijarvi

Loppumatkasta jouduttiin jo lisäämään vauhtia töppösiin, ettei kastuttaisi ihan kokonaan. Onneksi oli kunnon varusteet mukana..

hillapolku suo

hillapolku suo

hillapolku suo

hillapolku suo


Kaiken kaikkiaan hillapolku on oikein lepposa ja mukava reitti kierrettäväksi. :)


Onko siellä muita Kesänkijärven kiertäneitä?Huomenna suunnataankin sitten kohti Vuokattia ja Katinkulta kylpylää, jossa vietetään pidennetty viikonloppu. Ah, ihanaa päästä rentoutumaan kunnolla ja puljaamaan altaaseen. Ja mikä parasta, päästään viettämään yhteistä aikaa koko perheen kesken. Neitikin varmasti tykkää, oikea vesipeto kun on. :) Suunnitelmissa olisi ajaa Hossan kautta. Yöpyä siellä yksi yö ja käydä vähän retkeilemässä Hossan kansallispuistossa. Saa vaan nähdä miten käy. Sadetta on nimittäin vähän lupaillu. Jep. Taas, jälleen kerran! :DPsst.. Meän reissuja reaaliajassa voit seurata sekä Instagramissa että Facebookissa
Pistähän seuraten! ;)

2 kommenttia: