perjantai 20. lokakuuta 2017

Viime viikon reissukuulumisia ja Hossan upea auringonlasku

Viime viikolla päätettiin tehä pieni irtiotto arjesta ja suunnata Hossan kautta Vuokatin Katinkulta kylpylään. Alun perin suunnitelmissa oli ties mitä reissua. Aika varmoja oltiin siitä, että lokakuussa lähdetään Roomaan. Ihastuttiin siihen kaupunkiin niin totaalisesti muutama vuosi sitten kun siellä käytiin, että monesti on ollut halu palata. Kalliit lennot kuitenki pilas sen ilon ja kohde muuttuikin edulliseen Krakovaan. Kunnes sitten alkoi lähtöpäivä lähestymään ja lippujakin pitäisi jo alkaa varailemaan.. Ei vain jaksanut. Ei kiinnostanut (mitenköhän tää on ees mahollista, kysynpä vaan..:D).

"Mentäiskö sittenkin kylpylään?", heitti mieheni tällaisen ajatuksen. "Joooo mennään! Mutta tällä kertaa johonkin muualle kun ainaiseen Kuusamon Tropiikkiin." Jotenkin tähän väliin sitä halusi kunnon rentoutusloman (tai ainakin niin rennon mitä nyt pienen ikiliikkujan kanssa onnistuu :D). Ei mitään suuria tai uusia kaupunkeja! Minun kanssa nimittäin kun matkaa, niin ei silloin pysytä paikoillaan. Rooma ois ollu siinä mielessä kiva, että kaupunki on jo jollain tavalla tuttu entuudestaan. Ei olis loma pelkkää suorittamista - nähtävyydestä toiseen tarpomista. Siltikään ei jostain syystä napannu matkustaa niin kauas ja maksaa maltaita. Ei sitte yhtään. No mutta, Rooma ei häviä minnekään. Ens vuonna sitten.

auringonlasku hossa

auringonlasku hossa

Muutettiin siis totaalisesti suunnitelmia ja kylpyläloma kutsui tällä kertaa. Aikaa meillä oli keskiviikosta sunnuntaihin. Aateltiin, että kolme yötä kylpylässä riittäisi hyvin, ja nyt olisi mahdollisuus ajaa mutkan kautta ja nähdä samalla reissulla Hossan kansallispuisto - siellä kun ei olla vielä päästy käymään. Pääsis retkeilemäänki. Keskiviikkoaamuna siis pakattiin auto täyteen retki- ja uimakampetta ja suunnattiin kohti Hossaa. Majoitusta ei oltu vielä varattu, mutta eihän se nyt niin justiinsa oo. Luotettiin siihen, että jostain yöpaikka saadaan. Parin hutilyönnin jälkeen se onnistuikin ja löydettiin itsemme Hossanjärven rannalta.

auringonlasku järvi

auringonlasku hossa

auringonlasku maisema

Seuraava päivä menikin kansallispuistossa Julma-Ölkkyä ihastellessa ja "pääkohteeseen", eli kylpylään, ajellessa. Julma-Ölkystä tuun tekemään vielä oman postauksen, mutta kylpylässä nyt ei tapahtunut uimista kummempaa, että se siitä. :D Kuviakin taisin ottaa pyöreät nolla. Kerranki niin. Kiva välillä vaan olla.

auringonlasku maisema

auringonlasku hossa

Mut hei. Eikö oo upea auringonlasku? Itselle ainaki kesän (vieläkö voi sanoa kesän?) upeimpia. Nää kuvat on otettu Loma-Hossasta, eli juuri sen ensimmäisen yöpaikan rannalta. Koko ajopäivän satoi vettä, joten hieman tuli yllätyksenä, kun majapaikassa tavaroita laittaessa alkoi yhtäkkiä silmiä häikäsemään. Mikä lie ihme valoilmiö. Hetki meni aikaa tajuta mistä valo tulee ja varsinki se mihin aurinko laskee. Sen jälkeen ei mennyt montaa sekunttia niin tää mamma oli jo rannalla heilumassa kameran kanssa. :D 

Upea paikka kerrassaan. Vai mitä sanotte?Tykkäsitkö? Seuraa blogia FacebookissaInstagramissa ja Bloglovin'issa

2 kommenttia:

 1. Tykkäsin niin tuosta artikkelikuvasta, että oli ihan pakko tulla lukemaan missä se on kuvattu! Loma-Hossassa vaan näkyy olevan monta mökkiä, onkohan niistä kaikista pääsy tuohon upeaan auringonlaskuun?

  Kävin kävelemässä Julman Ölkyn ympäri viime vuoden kesällä, ennen kuin siitä tuli kansallispuisto. Oli varmasti hyvä veto rakentaa se riippusilta sinne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Johanna ja kiitos! :)

   Valitettavasti en osaa sanoa yhtään missä päin muut mökit on. Käytiin niin pikaisesti että ei ehitty tutustumaan sen kummemmin ympäristöön. Mutta mietittiin kyllä, että tuonne vois palata paremmalla ajalla. Me majoituttiin Rajakartanossa ja se oli ainakin ihan tuossa rannalla. Sielä oli myös rantasauna ja palju. Mieti, ois ollu aika siistiä saunoa ja paljuilla tuon auringonlaskun aikaan! :)

   Meille ois koko kierros ollu pikkusen kanssa liian rankka, niin käännyttiin siitä riippusillalta takaisin. Lyhentää se kivasti matkaa jos ei jaksa koko kierrosta tehä.

   Poista