torstai 26. tammikuuta 2017

Iltaretkellä Olkkajärvellä

Olen jo jonkin aikaa miettinyt, että joku ilta pakkaan kameran mukaan reppuun ja lähden kuvaamaan tähtitaivasta. Ainakin yritän. Ihan vain nähdäkseni mitä siitä tulee, vai tuleeko mitään. Viime viikolla sattui ilmojen puolesta sopivan selkeä sää, joten miehen tullessa töistä kotiin, päätettiin lähteä koko perheen voimin kuvausretkelle. Lähdettiin vauvan päikkäriaikaan, jotta äidillä olisi mahdollisimman helppoa keskittyä vain kuvaamiseen. Sää suosi meitä siinäkin mielessä että ei ollut liian kylmä. Kuvaaminen kovassa pakkasessa kun ei ole mitään mielekästä puuhaa. Oltiin jo aikaisemmin päätetty suunnata Olkkajärvelle, sillä se on mukavan lähellä, mutta silti tarpeeksi kaukana kaupungin valoista. Keskustasta sinne ajelee alle puolessa tunnissa. Paikka on aivan tien reunassa, joten kävelyyn ei mene liikaa aikaa ja vauvan voi laittaa päikkäreille vaunuihin. Tämä sopi meidän tilanteeseen paremmin kuin hyvin.

iltaretki yökuvaus

Mielestäni Olkkajärvi on kiva retkikohde illallakin (myös päivällä!), varsinkin jos tähtiä haluaa kuvata eikä ole aikaa vaellella pitkin mettiä. Järven rannalla on myös laavu, jossa voi tulistella ja syödä eväitä. Itehän en malttanut pysähtyä sen vertaa, että olisin rauhassa nauttinut kuumasta mehusta ja eväistä, koska kaikki aika oli käytettävä hyödyksi. Onneksi kuitenkin mieheni paistoi kuvaajallekin muutaman nakin pahimpaan nälkään. Lopussa sentäs maltoin sen verran istahtaa nuotion äärelle, että sain kädet lämpimiksi. Niin joo, mahdoin muuten olla tosi hyvää seuraa, näin jälkikäteen ajateltuna. :D Pikkuisestakaan ei iloa miehelleni ollut, hän kun vaan veteli tyytyväisenä unia koko retken ajan. No sainpahan ainakin kuvia. Sehän se oli tarkoituskin.

iltaretki

iltaretki nuotio

iltaretki

tähtitaivas yökuvaus

Kuvaamaan lähdin sillä luulolla, että ekaksi tulee kamerassa näkymään pelkkää mustaa. Mutta hei, väärässä olin, ihan tähtiä siellä kuvassa näkyi. Jeii! Tavoite täyttyi kerta heitolla! :D Ei se ollutkaan niin vaikeata kun aluksi luulin. Tämä oli nyt ensimmäinen kerta kun pääsin kuvaamaan ihan ajan kanssa. Yritin kuvata tässä jokin aika sitten myös, mutta silloin oli vähän ajanpuute ongelmia (tää vie hulluna aikaa!) enkä muutenkaan ollut ihan perillä kaikista asetuksista, joten luovutin sen homman liian pian. Mutta nyt tokalla kerralla onnistuin mielestäni hyvin. Harjoitusta vaan vielä lisää niin hyvä tulee. Seuraavalla kerralla (joka tulee toivottavasti pian!) suuntaankin sitten johonkin vaaran päälle!

tähtitaivas yökuvaus

tähtitaivas yökuvaus

tähtitaivas yökuvaus

Jos siellä ruudun takana on joku jota tähtikuvaus kiinnostaa niin kannattaa ehdottomasti kokeilla. Jännä oli huomata kuinka erilaiselta kuva näyttää kameran kautta katsottuna. Koskaan ei tiennyt täysin millainen kuvasta tulee. Kuvausvinkkejä en vielä itse osaa antaa, mutta netin syövereistä niitä löytyy vaikka millä mitalla. Esimerkiksi Rimman ja Lauran blogissa on hyviä vinkkejä yökuvaukseen.

tähtitaivas yökuvaus

tähtitaivas yökuvaus

Onko siellä muita tähti- tai yökuvauksen harrastajia? Itse ainakin innostuin. Koukuttavaa puuhaa. Täytyykin alkaa taas tutkimaan säätiedotuksia, että pääsisi taas kohta kuvaamaan. :)


5 kommenttia:

 1. Kiva postaus, ihanan tunnelmallinen. :) Kuvat vaan saisi olla vähän isompia niin pääsisi paremmin ihastelemaan niitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua, unohda tuo viimeinen kommentti kuvien koosta! Ekalla latauksella kuvat oli tosi pieniä, kun lähetin kommentin ja sivu latasi uudestaan, näkyy kuvatkin ihan mainion kokosina. :)

   Poista
  2. Hyvä että nyt näkyy. Mietinki että kyllä ne pitäisi olla ihan hyvän kokoisina siellä. :D Kiitos kommentista! :)

   Poista
 2. Todella hienoja kuvia!

  VastaaPoista