torstai 5. tammikuuta 2017

Pakkaspäivä

lenkillä (7)

lenkillä (8)

lenkillä (6)

Pakkasterkut täältä Lapista! Mitäs teidän päivään kuuluu? Täälä pakkanen paukkuu nurkissa edelleen. Mittari näyttää lähemmäs kolmeakymmentä. Ei sole poka kylmä eikä mikhän! Vuonna 1999 tammikuussa sai luvan kanssa valittaa kylmyydestä. Silloin nimittäin oli kylmä! Niin kylmä, että sen varmaan muistaa jokainen Lapissa asuva. Vai muistaako? Silloin mitattiin Suomen pakkasennätys Kittilän Pokassa ja se oli -51,5! Ite muistan ainakin sen, että meidän kotona mittari lakkasi toimimasta kun asteikot ei enää riittäneet. Sitä mittaria ei oltu vissiin suunniteltu sellasiin pakkasiin.. :D Ties mitä lukemia se ois näyttäny. No kuiten, silloin ei ulkona jostain kumman syystä kauaa viihtyny. Mutta ai että, sitten kun pakkanen laski alle kolmenkympin niin se oli lämmin! 

No se siitä muistelusta.. On tuo -30 astettakin mielestäni jo ihan riittävän kylmä..

lenkillä (4)

lenkillä (3)

lenkillä (5)

Vaikka nyt pari päivää on ollu "vain" sen -30 astetta, meni eilinen silti ihan sisätiloissa. Tänään oli kuitenkin pakko uskaltautua ulos kävelylle. Alkoi jo seinät kaatumaan päälle sen verran pahasti ettei pakkanen paljoa haitannut. Ja häätyy sanoa että oli raikasta, ja kipakkaa! Mutta hyvin tarkeni. Kunnolla vaan vaatetta niskaan niin hyvä tulee. Kamera piti tietysti ottaa mukaan, vaikka välillä mietityttikin onko se nyt aivan järkevää. Onneksi otin. Sattui kohalle nimittäin aivan mahtava auringonlasku ettei tosikaan. Tällä kertaa pääsin kävelylle ihan itekseen, sillä vauva jäi isänsä kanssa sisälle touhuilemaan. Parempi niin. Lauhemmalla kelillä sitten taas. Ja oli ihan huippua päästä metsään kerrankin yksinään tarpomaan. Vaunuilla kun ei niin vain pikkupoluille pääsekään.

lenkillä (9)

lenkillä (10)

lenkillä (11)

lenkillä (13)


Mukavaa viikon jatkoa! :) Eiköhän nämä pakkasetkin tästä pikkuhiljaa hellitä..


4 kommenttia:

 1. Kaunis auringolasku tosiaan! Kyllä kai kamera pakkasta kestää, kunhan vaan muistaa suojata sen kunnolla takaisin lämpimään tullessa.

  Meillä täällä mittari näytti vaan -16C, mutta kyllä sekin näin meren lähellä kosteassa ilmassa tuntui aika kylmältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hrr..varmasti tuntuu vähintään yhtä kylmältä ja varmasti kylmemmältäkin jos meren lähellä asustaa. Viima tekee ilmasta kyllä hyytävän kylmän..

   Kesti kamera pakkasen vaikka vähän jäätykin:D ja akku meinas loppua. Hyvin kuitenki vielä pelittää.

   Poista
 2. Mä pidän akkua (tai vara-akkua, jos on sellainen), yleensä lämpimässä takintaskussa silloin kun en kuvaile, kestää pidempään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä vinkki! :) itekki oon miettiny että hommaisin vara-akun. Tulis kyllä tarpeeseen näin talvella..

   Poista