tiistai 17. tammikuuta 2017

Hiljaisuutta metsästämässä

Nauran auringolle -blogissa on menossa valokuvausharrastajille (ja toki muillekin kiinnostuneille!) suunnattu Mustaa ja Valkoista -haaste, johon innostuin lähtemään mukaan. Välillä sitä haluaisi kuvailla ihan muuten vaan, mutta ei oikein keksi kuvattavaa. Onko tuttua? Ainakin minulle. Siksi tähän haasteeseen halusinkin osallistua. Haasteessa annetaan aihe valmiiksi ja se aihe vaihtuu kahden viikon välein. Miten helppoa! Tällainen haaste on mahtava myös siinä mielessä, että valokuvaustaidot kehittyvät (ainakin toivon niin!), koska täytyy miettiä, miten saa kuvilla välitettyä sen oikean tunnelman, mitä aina milloinkin haetaan. Nimensä mukaisesti kuvat pitää olla mustavalkoisia.

Nyt kun olen ostanut uuden kameran, niin mikä olisikaan mukavampaa, kuin opetella samalla sen käyttöä näin haasteen muodossa. Vielä on paljon opittavaa, mutta pikkuhiljaa käy kamerakin koko ajan tutummaksi. Täytyy vain jaksaa ottaa niitä kuvia. Eihän sitä muuten opi. Oon tässä muutes uuden kameran hankittuani innostunut kuvailemaan tähtitaivasta. Toiveena olisi saada joskus myös onnistuneita revontulikuvia, mutta nyt eka keskityn vain tähtiin. Oon jo saanu kuvat jollain lailla onnistumaan, joten eiköhän jossain vaiheessa niitä tule näkymään täällä bloginkin puolella. Mutta se siitä, nyt itse haasteeseen..

hiljaisuus metsä mustavalko

hiljaisuus puu mustavalko

Haasteen aiheena on tällä kertaa Hiljaisuus. Ei tarvinnut kauan miettiä mistä sitä hiljaisuutta lähtisi hakemaan. Täällä Lapissa kerta asustellaan. Aivan, luonnostahan sitä. Meidän elämään on nyt suurena osana kuulunut melkeinpä jokapäiväiset vaunulenkit. Vauva tykkää nukkua vaunuissa ja äitikin saa raitista ilmaa. Vaunulenkeillä saa myös olla hetken rauhassa omien ajatusten kanssa. Nauttia vaan hetkestä ja hiljaisuudesta. Näin pienen lapsen äitinä sitä osaa arvostaa ihan eri tavalla. Ja aina ei tarvi lähteä merta eemmäs kalaan vaan useasti me suunnataan ihan vaan lähimetsään..

hiljaisuus metsä mustavalko

hiljaisuus metsä mustavalko

hiljaisuus metsä mustavalko

hiljaisuus metsä mustavalko

Mielestäni talvisessa metsässä otetut kuvat sopivat hyvin mustavalkokuviksi. Vai mitä ootta mieltä? (Taitaa johtua muutes myös siitä, että niitä värejä ei ole muutenkaan valkoista ja mustaa enempää.. :D) No kuites, minusta näistä tuli ihan kivoja.. Haasteet on muutenkin aina mukavia! Niin kuin tämäkin! Kannattaa osallistua muittenkin  jos vain kiinnostaa.

                                 


14 kommenttia:

 1. Kauniita talvisia kuvia, rauhaa henkiviä!
  Kyllä, väriä ei mielestäni kaipaa talviset metsä kuvat.

  VastaaPoista
 2. Kaunista! Ja metsä on mullekin se paikka, johon kaikkein mieluiten lähden hiljaisuutta kuuntelemaan. Onneksi löytyy ihan tästä kotinurkalta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä onni että läheltä löytyy paikka missä saa olla ihan yksikseen ja rauhassa. Tekee välillä hyvää! :)

   Poista
 3. Tuli kyllä tosi hienoja kuvia! Niin ihana rauha henkii tänne suurkaupungin keskelle saakka että kateeksi käy. Iloista viikon jatkoa uuden kamerasi kanssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Ja kiitos haasteesta. Tätä oli kiva tehdä. :) Mukavaa viikon jatkoa sinnekin!

   Poista
 4. Todella kauniita ja tunnelmallisisa kuvia metsästä. Kuvista oikein huokuu metsän hiljaisuus ja tyyneys kun ne ovat tumma-valkoisen sävyn saaneet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Metsäkuvat mustavalkoisena, ei voi mennä kauheasti pieleen jos hiljaisuutta haetaan.. :)

   Poista
 5. Todellakin, siellä riittää varmaan, että astuu ulos ovesta, ulkona hiljaisuus. Niin kauniita kuvia. Ja kyllä, lumikuviin mustavalkoisuus sopii enemmän kuin hyvin. Värikuvissa lumi heijastuu niin usein sinisenä.

  VastaaPoista
 6. Niin riittää. Totta puhut! Siinä on sitten myös oma hommansa saada liika sinisyys pois.

  VastaaPoista
 7. Talvinen luonto on hiljaisuudessaan kaunis. Näköjään ollaan oltu haasteessa samoilla linjoilla aiheen kanssa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin näköjään ollaan. Piti käydä kurkkaamassa ja upeita kuvia sulla. Ihania luonnon yksityiskohtia. :)

   Poista
 8. Itsellänikin metsä on ehdoton ykkönen hiljaisuuden paikkana. Myös hautausmaat ovat jotenkin hiljaisia ja rauhoittavia, mutta harvemmin sinne tulee mentyä muuten vaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hautausmailla on kyllä oma tunnelmansa. Harvemmin tosiaan, varsinkaan täällä Suomessa. Ulkomailla niinkin. :)

   Poista