maanantai 7. marraskuuta 2016

Salla – In the middle of nowhere


Noin kolme viikkoa sitten vietettiin perhelomaa Sallatunturilla. Salla sijaitsee Itä-Lapissa ihan Venäjän rajan tuntumassa noin 150 km päässä Rovaniemeltä. Tämä olikin pikkuisen ensimmäinen viikonloppureissu jos mummoloita ei lasketa mukaan. Yövyttiin ihan tunturin juurella Holiday Clubin kelohirsiparitalossa. Ihan rauhassa saatiin tällä reissulla olla, sillä matkattiin sesongin ulkopuolella. Täydellinen loma rentoutumiselle! Mitään ei oltu etukäteen suunniteltu ja lomalla päätettiin vain ulkoilla ja löhöillä. Parasta!

Lauantaina pakattiin reppu täyteen herkkuja, sekä kuumaa mehua, ja laitettiin pikkuinen päikkäreille vaunuihin. Sitte lähettiin tutkimaan paikkoja, tavoitteena löytää joku kiva laavu, mihin vois tulla makkaran paistoon myöhemmin. No minne sitä sitten päädyttiin..

Salla-tunturi patikointi

Salla-tunturi patikointi
..no Sallatunturin huipulle tietenkin. Tunturin päälle vie tie ja sinne pääsi hyvin vaunujen kanssa, ei mitään ongelmaa. Tulipahan äitille ja iskälle kunnon treeni! Jossain puolessa välissä kyllä mietitytti, että kuka hullu lähtee tunturin huipulle vaunujen kanssa? No tässä yhet hullut ilmoittautuu. Ylhäällä oli kuitenkin niin upeat maisemat, että vaikka kuinka jalkoja särki, se unohtu kyllä nopeaa.

Salla-tunturi patikointi

Salla patikointi

Huipulla ihasteltiin hetki maisemia, jotka oli osittain sumun peitossa. Harmi, sillä selkeällä säällä ois näkyny Venäjälle asti. Sumu tuo kuitenkin oman lisänsä kuviin, joten sen puolesta ei haitannut yhtään.

Salla-tunturi sumu

Salla-tunturi patikointi

Ylhäällä huipulla oli myös kota jossa lämmiteltiin ennen kuin lähdettiin alaspäin. Harmiteltiin vielä sitä, ettei kuitenkaan otettu makkaraa mukaan. Ois nimittäin maistunu tuollaisen rehkimisen jälkeen! Onneksi matkassa oli myslipatukoita pahimman nälän taltuttamiseksi.


Salla-tunturi kota

Salla-tunturi patikointi

Täytyy myöntää, että kyllä otti pohkeisiin melko lailla, varsinkin alas tullessa, mutta kannatti silti käydä. Pikkuinenkin nukkui tyytyväisenä koko matkan eikä tiennyt mitään koko retkestä.  Kun päästiin alas, käytiin vielä sielä makkaranpaistossa majoituksen lähettyvillä olevassa kodassa. Huippu retki oli, vaikka ei ihan ajateltu tunturia tällä reissulla valloittaa. :D

Loppuloma menikin vain telkkaria katellessa ja ruokaa laittaessa. Meillä oli tarkoituksena käydä jossain ravintolassa syömässä, mutta eihän siellä ollut mikään paikka auki. Eikö sitten riittänyt kävijöitä tarpeeksi vai mikä oli? Lähin ruokapaikka olisi ollut Sallan keskustassa noin 10 km päässä. No haettiin kuitenkin tortillan teko ainekset kaupasta ja tehtiin ruokaa kämpillä. Menihän se loppu-ilta niinkin.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti