torstai 10. marraskuuta 2016

Lumiset maisemat Häkinvaaralla

Se on kuulkaas talvi ny! Tai ainaki melkein. Eihän sitä lunta vielä paljoa ole, mutta onpahan kuitenki. Ihan eri fiilis ulkoillessa. On paljon valoisampaakin. 

metsä

metsä2

metsä5

metsä6


Viime viikolla tosiaan satoi tänne Rovaniemelle lunta. Aamulla ikkunasta ulos katellessa päätin, että vaunulenkille lähtee mukaan myös kamera. Kuvauskohdetta ei tarvinnut kauaa pohtia. Häkinvaara sijaitsee Saarenkylässä kävelymatkan päässä meän kotoa. Ollaan käyty siellä muutamia kertoja sekä retkeilemässä että lenkillä. Lähelle pääsee helposti myös autolla. Ensin ajellaan Pukinpolkua pitkin Joulupukin pajakylään päin. Käännytään oikealle metsätielle, jota jatketaan ajamalla perille asti. Pysäköintipaikalta loppumatka kävellään tietä pitkin vaaran päälle tai sitten oikaistaan vähän kiikkumalla rappuset ylös. Vaunuilla pääsee oikein kätevästi ja muutenkin paikka on lasten kanssa oivallinen retkikohde.

metsä4

metsä3

metsä9

metsä10

Häkinvaaran huipulla on kivirakenteinen kammi. Kammi on lukossa, mutta halutessaan sitä voi vuokrata omaan käyttöön. Vieressä on kuitenkin tulistelupaikka, jossa voi tehdä tulet, joten makkarat ja muut retkieväät kannattaa ottaa mukaan. 

kammi

metsä7

metsä8


Ilma ei ollut mitenkään erityisen hyvä kuvaamiseen. Välillä aurinko pilkahteli pilvien lomasta, mutta muuten sää oli harmaa. Tuolla voisi käydä kuvailemassa vähän paremmalla kelillä joku päivä. Joka tapauksessa tuolta on niin hienot maisemat, että oli sää mikä hyvänsä niin näkymiin ei tarvitse pettyä.


häkinvaara

häkinvaara2

häkinvaara3

häkinvaara4

häkinvaara5

häkinvaara6

metsä11Onko muille Häkinvaaran kammi tuttu?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti