lauantai 19. marraskuuta 2016

Puistolampi

Vaikka olen asunut Rovaniemellä jo reilu kymmenen vuotta, en ole aikaisemmin kuullutkaan tällaisesta paikasta. Muutettiin Saarenkylän alueelle noin vuosi sitten ja aika pian sen jälkeen kuulin olevani raskaana. Alkuraskauden pahoinvoinnin takia ei ollut kiinnostusta tutustua omaan asuinalueeseen sen tarkemmin. Kesällä taas ison mahan kantaminen vei voimia. Toki sitä kävi lenkillä, mutta yleensä tuli käveltyä niitä samoja polkuja. Vasta pikkuisen syntymän jälkeen, ja vaunulenkkien makuun päästyäni, aloin poikkeamaan niille vähän oudoimmillekin reiteille.

puistolampi rovaniemi reitti
Mihin vievät nämä pitkospuut?

Aloin tutkimaan asiaa ja pian selvisi, että kyseessä oli Puistolammen esteetön reitti. Siellähän piti käydä kävelemässä kerta vaunuillakin pääsee. Reitti ei ole pitkä, vain noin 700 metriä, joten voisin kuvitella sen sopivan hyvin myös sellaisille lapsiperheille, joilla lapset on isompia ja kävelevät omin jaloin. Reitti kulkee osittain metsän keskellä (sekä osittain kävelykadulla) ja ainakin näin alkutalvesta, kun lumi peittää puut alleen, metsässä on mukavan rauhallista. Täällä varmasti käydään myöhemminkin ihmettelemässä kunhan meidän neiti ensin kasvaa. Täytyy kuitenkin huomioida, että reitti on käytössä sulan maan aikaan. Kun tänne tulee kunnolla lunta, ei reitille taida olla mitään asiaa.

puistolampi rovaniemi

puistolampi rovaniemi reitti

puistolampi oksa

puistolampi puu


Vaikka suurin osa reitistä on esteetön, noin 100 metrin pätkä on normaalia pitkostettua retkeilyreittiä, johon vaunuilla ei pääse. Se ei kuitenkaan haittaa. sillä vaunuilla pääsee kiertämään reitin kävelemällä osan matkaa kävelykatua pitkin.

puistolampi rovaniemi
Alueella on myös lampi ja leikkipuisto

puistolampi rovaniemi

puistolampi leikkikenttä

Kesäisin lammessa voi uida ja sitä ympäröi hiekkaranta. Viime kesänä vain kävelin alueen ohi sen tarkemmin tutustumatta siihen, mutta suositulta paikalta se vaikutti, varsinkin lapsiperheitten keskuudessa. Tänne täytyy siis ehdottomasti tulla ensi kesänä uudelleen viettämään kaunista kesäpäivää.


Onko joku käynyt täällä kesällä? Entä talvella?
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti