maanantai 8. toukokuuta 2017

Tunnelmallinen Arctic Boulevard

Viime viikolla suunnattiin bloggaajakollegani Maaritin kanssa illalliselle Rovaniemen Valtakadulla sijaitsevaan Arctic Light Hotellin ravintolaan *Arctic Boulevardiin. Käytiin noin kuukausi sitten hotellin järjestämässä Fashion Night -tapahtumassa maistelemassa ravintolan herkkuja, joten osattiin jo sen perusteella vähän päätellä mitä on luvassa. Se oli siis tiedossa, että jos tarjoilut ovat yhtään samaa luokkaa kuin sinä iltana, me vyöryt.. poistutaan paikalta hymy korvissa ja maha täynnä järjettömän hyvää sapuskaa. Olen mie toki käyny ravintolassa ennenkin, noin vuosi sitten mieheni kanssa. Siitä illasta on jääny mieleen ainaki herkullinen hummerikeitto ja (näyttävät!) alkoholittomat cocktailit. Ruokalista on sen jälkeen muuttunut, joten oli aikakin tulla testaamaan mitä kaikkea ihanaa uudelta listalta löytyy.

Saavuttuamme paikalle oli vielä hiljaista. Tykkään jotenkin tosi paljon ravintolan tunnelmasta. Arktisuus näkyy sisustuksessa vahvasti. Ei kuitenkaan liikaa, vaan sopivan tyylikkäällä tavalla. Ravintolan yhteydessä on myös lämmitetty lasiterassi, jossa voi nauttia cocktaileja ympäri vuoden. Plussaa tosiaan siitä, että myös alkoholittomia vaihtoehtoja on tarjolla. Varsinkin raskausaikana oli luksusta, kun kerrankin sai tilata jotain muuta kuin pelkkää vettä. 

arctic boulevard ravintola

arctic boulevard

arctic boulevard

Kun sain käteeni ruokalistan, iski valinnan vaikeus. Niin moni annos kuulosti liian hyvältä. Valitse nyt niistä sitten. Listalla oli muun muassa poroa, rautua ja siikaa. Myös kasvisruokaa oli tarjolla. Lähiruoka näyttelee tärkeää osaa listalla ja kaikki raaka-aineet ovat peräisin mahdollisimman läheltä. Lisäksi annoksissa käytetään paljon marjoja ja villiyrttejä makuja antamaan. Ravintolan kulmakiviä ovatkin arktinen luonto sekä lähialueen itse kerätyt tuotteet!

Aikamme jahkailtuamme päädyttiin tilaamaan viiden ruokalajin maistelumenun. Alkudrinkki, alkoholiton sellainen, otettiin alkujuomaksi ja vettä kyytipojaksi. Maistelumenut ovat siinä mielessä kivoja, että koskaan ei tiedä mitä tuleman pitää. Yksi pieni toive oli kuitenkin. Olisipa mukana sitä älyttömän hyvää poroa, jota oltiin Fashion Night -illassa hamstrattu lautanen täyteen! Jooko? Ja salaa taisin toivoa myös, että jostain annoksesta löytyisi sitä minun lemppari herkkua, rautua..

arctic boulevard

arctic boulevard

arctic boulevard alkudrinkki
Alkudrinkki Neva, puolukka- ja sitruunamehua

arctic boulevard

arctic boulevard

Ensimmäiseksi meille kiikutettiin pöytään poron lientä ja leipää. Ei ollut yhtään hullumpi aloitus..

arctic boulevard leipää


arctic boulevard leipää

Tattikrokettia, tattikreemiä, marinoituja sieniä ja puolukkageeliä oli vuorossa seuraavaksi. Tämä oli kyllä sellainen annos, jota en olisi varmaan muuten tilannut (eihän siinä ole lihaa, tiedättehän..). Mutta tämä oli tosi hyvää! Ja kattokaa nyt sitä! Miten upeasti kaikki oli laitettu esille kivilautaselle. Täällä panostetaan maun lisäksi myös annoksen ulkonäköön.

arctic boulevard alkuruoka

arctic boulevard alkuruoka

arctic boulevard

Seuraavaksi tulikin sitä rautua, mistä olin jo vähän salaa haaveillu. Jes! Eli omenalla maustettua rautua, tillisorbettia ja merileväkaviaaria. Ei se ihan samaa ollu mitä viimeksi, mutta yhtä hyvää silti. Varsinkin tillisorbetti sopi kalan kanssa todella hyvin yhteen. Raudun kadotessa parempiin suihin ajattelin, että paremmaksi ei voi enää millään mennä, mutta voi kuinka väärässä olinkaan! Kun eteemme tuotiin poronpaistia ja kylmäsavustettua lohitahnaa ripauksella jäkälää, oltiin hiljasta tyttöä molemmat. Se taitaa kertoa jo jotain. Jestas miten hyvää! Yleensä vierastan lihaa ja kalaa samassa annoksessa, mutta tässä ne toimi todella hyvin yhteen. Enää en osannut päättää kumpi annos oli parempi. Ne oli molemmat todella hyviä omalla tavallaan. Siis täyttä herkkua!

arctic boulevard (16)

arctic boulevard rautu

arctic boulevard (18)

arctic bloulevard poroa

Pääruoaksi tuotiin rautua ja ohrattoa ainakin. Kastike meni ihan ohi. Taisin olla edellisten ruokalajien lumoissa vieläkin. :D Annos tuotiin tarjolle kauniissa lasisessa lautasessa ja jälleen oli silmänruokaa kerrakseen.

arctic boulevard pääruoka

arctic boulevard pääruoka

Illan päätti jälkiruoka, joka tuotiin hauskasti tarjolle purkissa. Kuusenkerkkää, tyrniä ja tervaa. Aivan. Ei olisi tullut ekana mieleen tätäkään tilata. Ensi vaikutelma oli hyvinkin ristiriitainen. Toisaalta se oli hyvää ja toisaalta ei sitten yhtään. Terva nousi sieltä todella, siis todella vahvasti esille. Makuun alkoi kuitenkin tottumaan ja lopulta se olikin ihan hyvää. Kannatti ottaa maistelumenu. Muuten olisi jäänyt moni ihana annos testaamatta!

arctic boulevard jälkiruoka

arctic boulevard jälkiruoka

arctic boulevard jälkiruoka

Ilta oli kyllä kaikin puolin onnistunut ja ruoka oli älyttömän herkullista. Me oltiin Maaritin kans molemmat ihan ähkyssä tämän setin jälkeen, ja tyytyväisin mielin, maha pystyssä raahauduttiin autolle. Kiitos Arctic Boulevardille tästä unohtumattomasta illallisesta, joka ei hevillä unohdu!

Ja sen mie vaan sanon, että jos että ole täällä vielä käyneet, KÄYKÄÄ! Jättäkää vaikka lapsi tai lapset (jos sellaisia löytyy) hoitoon mummille ja tulkaa puolison kanssa tänne kahdestaan ihan ajan kanssa nauttimaan hyvästä ruoasta ja tunnelmasta. Niin meinaan minäkin tehdä! ;)

arctic boulevard ravintola

* Illallisen tarjosi Arctic BoulevardHuom! Vaikka postaus oli tehty yhteistyössä ravintolan kanssa, mielipiteet ovat ehdottomasti täysin omiani!6 kommenttia:

 1. Ruoat ovat kuin taideteoksia! Pitää laittaa paikka muistiin, jos joskus tulee käytyä. Alkoholittomia drinkkejä olen harrastanut siellä sun täällä. Baareissa olen ollut joko kuskina tai raskaana. Joskus on eteeni tullut niin hyvä alkoholiton drinkkitaideteos, että ihmettelen miksi niissä edes pitää olla alkoholia.

  VastaaPoista
 2. Sitä ne toden totta olivat! Suosittelen kyllä paikkaa. Todella hyvää ruokaa! :) Itsekin tykkään alkoholittomista cocktaileista. Ei niihin kaipaa alkoholia.

  VastaaPoista
 3. Moi. Löysin blogisi googlailtuani häkinvaaran kammia :) Olen vasta muuttanut Rovaniemelle ja näin koirallisena yrittänyt etsiä hyviä metsälenkkejä. Toivoisinkin ihan vaikka kokonaista postausta paikoista, joissa olisi hyvä ja rauhallista lenkkeillä/retkeillä. Voihan olla, että olet jo tällaisen joskus kirjoittanutkin, mutta jos et, niin se olisi mukavaa luettavaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka. Kiva että löysit blogini! Ja tervetuloa Rovaniemelle! :) Mulla löytyy kyllä jonkin verran postauksia retkikohteista. Niitä löytyy tunnisteen Rovaniemi ja Retkeily alta. :) Oon aloittanut blogin pitämisen vasta puoli vuotta sitten, joten hirveästi niitä ei ole ehtinyt kertyä, mutta jonkin verran kuitenkin. Nyt kesällä varmasti tullaan retkeilemään enemmänkin ja se näkyy myös blogissa. Voisin kyllä kesän aikana tehdä jonkinlaisen koostepostauksenkin. Kiitti vinkistä! :)

   Poista
 4. Syyskuussa pukkaa keikkaa Rovaniemelle. Tuonne pitää ehdottomasti päästä. Näyttää niin hyvältä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa Rovaniemelle! :) Suosittelen ehdottomasti käymään. Niin älyttömän hyvää! Ai niin ja aamiainenki on ihan omaa luokkaansa ;) kokeilemisen arvoinen sekin.

   Poista