torstai 1. joulukuuta 2016

Häämatkalla Norjan upeissa maisemissa

Hetken aikaa piti miettiä alanko ollenkaan muistelemaan vanhoja tehtyjä reissuja, mutta koska nyt ei ole vähään aikaan matkoja tiedossa, innostuin ideasta. Ja sitä paitsi, mielestäni juuri tämä reissu ansaitsee tulla muistetuksi! Jos siis yhtään Norjan maisemat kiinnostaa, kannattaa jatkaa lukemista. Varoitan vain sen verran, että matkakuume seuraavien postausten myötä voi nousta hyvinkin korkeaksi! ;)

Palataan vuoteen 2014 ja lokakuun alkupuolelle. Tuolloin vietettiin meän häitä Ylläksellä. Varsinainen häämatka suuntautui Singaporeen, Balille ja Gilin saarille seuraavana vuonna, mutta haluttiin kuitenkin päästä lomalle johonkin heti häitten jälkeen. Me ollaan molemmat ihastuttu suunnattomasti Norjan maisemiin, joten päätettiin suunnata sinne. Autolla tietenkin. Ylläsjärveltä on lisäksi kätevä lähteä Ruotsiin ja Norjaan, sillä Ruotsin raja on reilu 30 kilometrin päässä. Myös se vaikutti kohdetta valittaessa.

Häitten jälkeisenä maanantaina auton nokka osoitti siis kohti Kolaria ja Ruotsin rajaa. Pajalan kautta matka jatkui Kiirunaan ja sieltä Norjan puolelle. Emme olleet sen kummemmin suunnitelleet mitään, vaan mentiin sinne minne milloinkin mieli teki. Se onki mielestäni parasta, niin jää tilaa extempore jutuille. Narvik taisi olla ainoa missä päätettiin käydä, mutta muuten mentiin pitkälti tilanteen mukaan.


Meän lopullinen reitti Norjan puolella näytti suunnilleen tältä:

kartta norja reitti


Reissun päällä oltiin viikon verran. Liian lyhyt aika, jos minulta kysytään! Niissä maisemissa meinaan viihtyisi pitempäänkin. Mutta minkäs teet, kun työt kutsuu.

Yötä oltiin hotelleissa seuraavasti:
2 yötä Kiirunassa (meno- ja tulomatkalla)
1 yö Bjerkvikissä
1 yö Harstadissa ja
1 yö Narvikissa

auringonlasku ruotsi roadtrip
Auringonlasku Ruotsin puolella Torneträskillä ennen Abiskoa

bjerkvik norja
Kuva Hotelli Bjerkvikin ikkunasta

harstad norja satama
Harstadin satamassa

Yleensä tykätään telttailla, mutta lokakuu kun oli, järkeiltiin sen olevan liian kylmää hommaa. Ja pitäähän sitä häämatkalla luksusta olla! ;) Ravintoloissa ei juuri käyty. Kerta riitti, sillä Norja on hirmu kallis maa. Ostettiin useimmiten eväät kaupasta (välillä haettiin aasialaista take awaytä, se oli suht. edullista) ja syötiin jossain p-paikalla. Samalla ihasteltiin mahtavia maisemia. Ainakin on puitteet kohillaan, vai mitä?


taukopaikka norja roadtrip

taukopaikka norja roadtrip

taukopaikka norja roadtrip


Ja  oi että mitä sen viikon aikana koettiin ja nähtiin: pieniä kyliä, lampaita tiellä, vesiputouksia, kapeita teitä ja aivan mielettömiä maisemia! Sen viikon aikana viimeistään Norja vei kyllä tämän reissaajan sydämen ihan kokonaan!

No mutta, jotta tästä sepostuksesta ei tulisi kilometriä pitkää kuitenkaan, niin voisin jatkaa juttua seuraavassa postauksessa. Kuvia on nimittäin enemmän kuin liikaa. Ainakin voisin tehdä postauksen roadtripin parhaimmista paloista ja Narvikfjelletin valloituksesta. Pysykää siis kuulolla!


Onko täällä muita, joiden sydämen Norja on vienyt?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti