torstai 8. kesäkuuta 2017

Kesän fiilistelyä ja näköaloja

Kesä! Se on vihdoin täällä. Tässä parin päivän ajan aurinko on hellinyt meitä oikein urakalla, eikä loppua näy (ainakaan jos yhtään säätiedotukseen on uskominen..) On ollut ihanaa ja helppoa, kun ulos lähtiessä ei ole tarvinnut laittaa päälle koko vaatekaappia, vaan pelkät kesävaatteet riittää. Pihallakin touhuaa ihan eri mielellään nyt kun on lämmintä ja aurinko paistaa.

koivunlehti kesä

kesa

koivunlehti kesä

Eilen täällä oli ensimmäinen todella lämmin päivä. Lähdettiin neitin kanssa pyörähtään kaupungilla asioilla. Mittarissa oli reilu 20 astetta ja tää äiti puki lapselleen päälle kypärälakin. Juu niin tein. Ettei vaan tuu kylymä! Kuten arvata saattaa ulkona saatiin riisua se kypärälakki pois ja aika vikkelään. Sulaahan sinne meinas. Alkukesä on vaan ollu niin huono ja kylmä, että välillä vähän epäilytti tuleeko se kesä sieltä ollenkaan tänä vuonna. Ja nyt kun se yks kaks yllättäen tuli, tuntuu ettei osaa pukeutuakaan. No eiköhän se tästä.. Tänään oltiin jo pikkasen viisaampia ja vaunulenkille lähdettiin kesätamineissa. Kypärälakin tilalle vaihdettiin hellehattu ja silmien suojaksi laitettiin aurinkolasit (vieläkö joku kertois miten ne saataisiin pysymään päässä?). 

leikkikenttä

leikkikenttä


Iltalenkillä Syväsenvaaran näkötornilla


Illalla, neitin nukkumaanmenon jälkeen, sain idean lähteä lenkille. Päätin ottaa mukaan kameran, jotta saisin kuvailla rauhassa (tai sitte se oli vaan tekosyy olla vetämättä kunnon treeniä..). Ajatuksissa oli kiikkua ylös Syväsenvaaran laella sijaitsevaan näkötorniin. Ollaan käyty siellä lenkillä monesti, sillä asutaan ihan lähistöllä. Mitään retkeilypalveluita siellä ei ole, ei laavuja yms, mutta tornilta avautuu hienot näkymät kaupunkiin ja jokivarteen. Näköalojen takia siellä kannattaa käydäkin. Kaupungin keskustasta tulee matkaa noin 5,7 km ja helpoiten sinne pääsee, kun ajaa autolla SantaParkin  parkkipaikalle. Sieltä ei ole matkaa kuin muutama sata metriä ja oot jo perillä.

Tällaiset oli maisemat ilta-aikaan..


syvasenvaara rovaniemi

syvasenvaara rovaniemi

syvasenvaara

syvasenvaara ounasvaara

syvasenvaara ounasvaara

syvasenvaara rovaniemi

syvasenvaara kemijoki


Kroatian reissujuttujen merkeissä jatketaan ihan pian. Itseasiassa postaus Splitistä onki jo melkein valmis. Halusin kuitenkin tulla nyt vähän fiilistelemään tulevaa kesää ja kärpäsiä. Toivottavasti saadaan nauttia lämpimistä ilmoista vielä pitkään.


Mukavaa loppuviikkoa sinulle! :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti